Muziek Collectief Meerssen

Muziek Collectief Meerssen (MCM) is met subsidie van de gemeente Meerssen in 1996 opgestart. Het Muziek Collectief is lid van S.P.L (Stichting Popmuziek Limburg).

Doelstelling van MCM was en is, aankomende en/of bestaande bands een oefenruimte te bieden. Met de innovatie van het Gemeenschaps-
huis D'n Huppel
is er speciale ruimte ingericht. Deze ruimte is geheel geïsoleerd en voorzien van de benodigde apparatuur zodat de bandleden alleen nog hoeven in te prikken. Hiervoor is een eenmalige subsidie verkregen van de gemeente Meerssen. Vele bands maken dan ook dankbaar gebruik van deze oefenruimte.

Behalve een oefenruimte te bieden, heeft MCM ook als doelstelling, bands een poppodia te bieden. Voorbeelden afgelopen jaren waren o.a. "Huppel Rock" en Rock-U festival. Meer info over Rock-U »

Ook zijn er in het verleden Workshops georganiseerd, met medewerking van nationale en internationale artiesten. Waaronder een drumclinic van drummer Nutchu Chantller (Billy Jean - Michael Jackson), Gregg Bissonette (o.a. Toto) en Cesar Zuiderwijk (Golden Earring).

Repetitieruimte

5 x 5 meter, voorzien van een apart zitgedeelte.

Apparatuur

2 gitaarversterkers top en cabinet, los cabinet 4x12, basversterker, zanginstallatie, drumkit, keyboardstand.

Kosten

€ 45,- per maand (4 x 165 min.).